Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Hjälp på bostadsmarknaden

Beskrivning

Hej!
I varje kommun så finns där så många barnfamiljer, pensionärer, vuxna och ungdomar m.m som bor i bostäder som inte är hälsosamma eller lagliga.

I Skurups kommun finns där så många oseriösa hyresvärdar som fortsätter sin verksamhet med uthyrning av lägenheter m.m trots ständiga anmälningar till både miljönämnden, miljöverket, brandinspektion m.m men endå trots detta kan fortsätta att driva sina verksamheter pga bostadsbrist, och då oftast utnyttjas de svaga i samhället som är asylsökande, sjukskrivna, arbetslösa m.m.

I varje kommun finns där hjälp att få ifrån socialtjänsten om man tillhör i vissa kategorier som tex Lss/ missbrukare m.m.

Men de andra då? Bör inte alla barn växa upp i lika hemmiljöer, lika uppväxter och lika förutsättningar trots man växer upp med en förälder med psykisk ohälsa eller skulder m.m som detta då påverkar att man inte kan stå på bostadsmarknaden som någon som inte har detta.
för att få chansen till ett skäligt boende och att varje barn får växa upp i god hemmiljö och då kunna fokusera på att fullfölja skolan i lugn och ro och må bra.. är inte alla barns rättigheter lika ? Trots vilken familj man kommer ifrån?.

Därför är mitt förslag att skurupshem/kommunen ska kunna erbjuda hyreskontrakt till personer med anmärkningar med sammarbete med socialtjänsten för att se vilka som kan tänka sig att få hyreskontrakt trots anmärkningar.

Om man då försökt göra allt vad man kan själv för att få ett annat boende, betalt hyror utan anm, skötsamma m.m.

Att varje invånare trots skulder ska kunna ha ett skäligt boende och då framförallt om barn finns hemmaboende.

Hyra en lägenhet första året på "prov" och sedan går över "tills vidare" om man varit skötsam m.m.

Möjligtvis kunna avtala bort sin besittningsrätt i "prov kontrakten" för snabbare hantering av vräkning om detta skulle behövas.

Om kommunen kunnat hjälpa den kategorin som "hamnat mellan stolarna" så skulle det påverka att alla ska kunna växa upp under Mer tryggare hemförhållanden, växa upp som vilket barn som helst trots man föds ifrån olika föräldrar.. barn väljer inte sina föräldrar och alla har inte samma möjlighet att börja sitt liv på bästa sett pga de dåliga förutsättningar som man haft av olika skäl, att få hjälpen till ett hyreskontrakt och få möjligheten att kunna bryta/påverka sin framtid med hjälp av kommunen bör ju vara en självklarhet.

Hoppas att mitt förslag tas upp i kommunen ! För jag tror att detta hade kunnat vara en stor hjälp för många invånare för att bryta/inte hamna i missbruk, psykisk ohälsa m.m.
Att handla innan det sker.. inte när det har skett.

Att kunna ge möjligheten till en stabil uppväxt för alla barn, trygghet och stabilitet för alla föräldrar så vi verkligen KAN och orka att vara den bästa föräldern någonsin.
Att finnas där för bästa stöttning för barnens uppväxt och ha ro till att leda våra barn i rätt riktigtning i livet.
"Mitt hem är min borg"..


Mvh