Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Inomhusbad i Skurup JA TACK!

Beskrivning

På Facebook har det redan 2011 skapats en grupp med namnet Inomhusbad i Skurup Ja tack! Upphovspersonerna var personal inom LSS-verksamheter i Skurup. För några månader sedan blåste jag liv i gruppen igen, det är fortfarande många i omsorgs-och undervisningsverksamheter som har ett inomhusbad högt på önskelistan.

Såg i lokaltidningen att simhall har kommit på den politiska agendan.
GOTT SÅ!

Här följer en del argument som jag hoppas skall diskuteras i kommunpolitiken OCH leda till ett modigt val i Skurups kommun!

Mitt starkaste argument är att Skurup skulle kunna sticka ut genom att bygga en 50 m bassäng. Varför, kanske ni undrar, jo därför att simklubbarna har behov av tillgång till 50 m. bassäng speciellt vid tävlingar. Då kan Skurup få inkomster i anläggningen genom att hyra ut.
Värdet för Skurupsborna blir att det i anläggningen skulle finnas, förutom 50 m bassängen, en sk.träningsbassäng med höj-sänkbar botten. Alla invånare från babysimmarna till rehabträningen skulle få möjlighet att på hemmaplan njuta av vattenträning.
Samtliga elever från årskurs 7 och ett stort antal i de yngre årskurserna finns i Skurups tätort och all simundervisning kan genomföras året om genom att eleverna promenerar till simhallen. Då sparas undervisningstid och transport- och hyreskostnader för bassängtid i annan kommun.
Alla förskolebarn samt grundskoleelever får kontinuerligt träna sin vattenvana. Ja, listan kan göras lång på fördelarna.

När nu Skurup expanderar med många nya bostäder är det dags att lägga till möjligheten för vattenträning på hemmaplan.

Vad vi inte behöver så är det ett bad med rutschkanor och dylikt, det finns i andra kommuner. Låt Skurup ståta med ett modigt val och bygg ett bad/simhall för alla medborgare och för att erbjuda simklubbarna i Sydskåne en tävlingsbassäng!

Gunilla Söderberg