Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Frisbeegolf

Beskrivning

Förslag att bygga en frisbee bana i skurup eller precis utanför. En sport som bara växer i sverige, för alla åldrar. Dessutom så bjuder den in till en stund av socialt umgänge samtidigt som man kommer nära naturen. Närmsta bana ligger i malmö, hade varit perfekt för ett ställe som skurup.

Discgolf (i Sverige också kallat frisbeegolf) är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.

Discgolf är både lättillgängligt och billigt att utöva. Ett flertal banor är uppsatta i parkmiljö och kostnadsfria att besöka. En disc räcker för att spela även om många föredrar ett par olika varianter av discar med olika flygegenskaper.Fler och fler ses bära iväg på sina ryggsäckar fyllda till bredden av discar av alla dess slag på sin fria tid och vart man än vänder sig i landet så byggs nya banor och gamla rustas upp eller byggs ut.

Länk(ar) till relaterad information