Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Hundrastplats på Flintebroområdet i Skurup

Beskrivning

Det här är ett medborgarförslag om att det önskas en mer tillgänglig hundrastplats i Skurup. Den gamla lekplatsen på Flintebroområdet hade varit perfekt.
Enligt Jordbruksverkets statistik fanns det 2880 registrerade hundar i Skurup 2019. Alla registrerar dock inte sina hundar och enligt medierna skaffade många hund under förra året, så troligtvis har den siffran ökat. Alltså finns det ett behov av rastplatser.
Med tanke på pandemin är utomhusaktiviteter att föredra. Om man kan träffas och släppa hundarna för en lekstund medan ägarna får en pratstund skulle det vara bra för allas välmående.
Många kan av olika orsaker inte ta sig ända ut till rastplatsen på Fabriksgatan, så det hade behövts en till som ligger lite tillgängligare. Därför föreslår jag att man gör en stor hundrastplats på gamla lekplatsen på Flintebroområdet. Det finns flera områden runtomkring, både gamla och nya, vilket gör det till en läglig plats för många. Det finns även parkeringsplatser i närheten ifall man kommer dit med bil.
Bifogar namnlistor med 90 kommuninvånare som vill ha en till hundrastplats.
Vänlig hälsning
Marianne Rönnberg