Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Året runt brygga i Bingsmarken

Beskrivning

Förslaget är att göra en året om brygga i Bingsmarken nedanför campingen. Den som finns är dels kort och smal och den ligger inte heller i året om. Det är något visst att ta sig ut på brygga och se ner i havet och det året om. I dagsläget kör vi till Ystad för att uppleva det.

Jag ser framför mig en bred brygga med flera nedgångar och med möjlighet att sitta på bänkar längst ut. Den bör även vara längre än den som finns och med flera nedgångar på vägen kan man själv välja var man vill gå ner.

En bra grej kan vara att låta företag och privatpersoner få köpa plankor och få sitt namn på det. Det bidrar till att kostnaden kan hållas nere och en känsla av att man får vara med och därmed värnar extra om bryggan. Jag tror att det kan locka fler till kommunen både för att bada eller ta strandpromenaden. Och då året om.

Stranden är oxå den enda handikappanpassade i kommunen och en fördel för de med rörelsehinder att ta sig ut ännu bättre om man gör om den.

Det är en kostnad att ta ner och upp den två gånger om året och den kostnaden kan man undvika om den alltid ligger i.

Jag tror inte jag är ensam om att tycka att detta vore bra för alla i kommunen. Nu är vi dessutom begränsade att resa och vi gör mer och mer hemma i vår närhet. Tror det är en bra investering för många.

Vänliga hälsningar
Sofie Delén