Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Utökad tjänstgöring

Beskrivning

För att skapa en mer attraktiva tjänster där färre byter arbetsplats/kommun så bör kommunen ge möjlighet till sina medarbetare att kunna utöka tjänstgöringen till att arbeta 100% tillsvidare.
Detta för alla dem som idag jobbar runt 75% vilket är väldigt vanligt åtminstånde på Fritidsgårdarna inom kommunen.

Detta skulle i sig åtminstånde för Fritidsgårdarnas personal göra så att våra unga får en betydligt mer attraktiv fritid, även utöka möjligheten till att unga kunde möta Fritidsledare på flera arenor inom kommunen.

Att någon möter våra unga som fritidsledare på våra fritidsgårdar men även ute i miljön där unga som står i ett "mellan land" det vill säga dem som tenderar att antingen kosta kommunen otroligt mycket ekonomiskt eller till de som går ut skolan med fullständiga behörigheter, här finns fritidsledaren till för alla unga i kommunen, men att möta unga och vara fritidsledare är något som kommunen borde prioritera högre idag än vad som gjorts de senaste åren.

För att läsa mer om fritidsledarens yrkesroll finns det en bra sida som är enkel att förstå men även som täcker det mest väsentliga för fritidsledaren (länk i relaterad information)

Länk(ar) till relaterad information